Luonnonmukaisesta puutarhanhoidosta

On monia tapoja hoitaa omaa puutarhaa luonnonmukaisesti. Tätä varten on Suomessa jopa monia tahoja, jotka kannustavat tähän. Yksi on Hyötykasviyhdistys ry. Tässä lyhyesti sen periaatteista.

Hyötykasviyhdistykselle on tärkeää edistää kestävän kehityksen periaatteisiin nojaavaa luonnonmukaista viljelyä, kasvintuntemusta ja -käyttöä. Yhteisö motivoi, innostaa, opastaa, tukee, tuottaaa iloa ja inspiraatiota, edistää kestävää kehitystä ja vastuuta ympäristöstä ja tarjoaa mahdollisuuden oppia uusia taitoja. Vanhojen kasvien säilyttäminen on keskeisellä sijalla yhdistyksen toiminnassa. Professori Toivo Rautavaara, yksi perustajajäsenistä, halusi kirjata tämän sääntöihin.

Yhdistykselle on koti Annalassa Helsingin Vanhassa kaupungissa Hämeentiellä. Sieltä löytyy teemapuutarhoja, talvikasvihuone, viljelypalstoja jne.

Yhdistys julkaisee Pähkylä-lehteä, kirjallisuutta ja pitää verkkokauppaa, josta voi ostaa siemeniä, puutarha tarvikkeita ja mm kirjallisuutta.

Yhdistyksen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.hyotykasviyhdistys.fi .

Toinen hyvä saitti on seuraava, josta voi löytyä vinkkejä hyvän mielen puutarhaan ja sellaisen tekemiseen ja vaalimiseen. Pohdintoja löydät seuraavasta paikasta https://pihallaauringontahtiin.com/hyvan-mielen-puutarha/

Maailmalla vaikutta QuietGarden-säätiö, joka vaalii hiljaisuuden puutarhojen verkostoa. Suomestakin sellainen löytyy Lohjan Vivamosta. Tässä lisää https://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/hiljaisuuden-puutarhuri-malta-hengahtaa-niin-naet-elaman-kirkkaammin

Lopuksi kiinalainen sananlasku:”Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeätä.”

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *